Risiko 02 Risikoaversion og Risikostyring

Posted by on Nov 20, 2012 in Risiko | 0 comments

Risiko 02 Risikoaversion og Risikostyring

Risikoaversion er en hindring for risikostyring. Det kan synes selvmodsigende at risikostyring kræver risikovilje, men denne sammenhæng bliver klar, når man ser, hvordan risikoaversion normalt giver en tendens til undgåelse af negative forestillinger og undgåelse af negative data. Virksomheder med stor risikoaversion ønsker kun at høre gode nyheder og sørger typisk – med mere eller mindre diskrete midler – for at det bliver sådan. Omvendt vil virksomheder, der har stor villighed til at forholde sig til negative scenarier, kunne opnå en effektiv risikostyring, en bedre forståelse af egen situation og frem for alt hurtigere tilpasninger til konkrete risici.

 

Fortsættelse Risikoaversion og Vækst

 

Lars Steffensen

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Risiko 01 Risikoholdning | WinnermindWinnermind - [...] ← Forrige Næste → [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *